63

Dagoverzicht: Van ontruiming tot een nieuwe moskee

Wat gebeurde er vandaag in Almere? Op die vraag krijg je van ons een antwoord. Je leest het in het dagoverzicht van dinsdag 6 februari 2018.

Gaslek woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum Rumah Melati is enige tijd ontruimd geweest vanwege een gaslek. Het woonzorgcentrum ligt in Almere Buiten. Het lek zou door onbekende oorzaak zijn ontstaan in de meterkast van het woonzorgcentrum. Bewoners van de veertig appartementen werden in een naburig pand opgevangen. De brandweer dichte het lek tijdelijk. Later is netbeheerder Liander aan de slag gegaan. Niemand raakte gewond.

Nieuwe moskee in Almere Poort

De bouw van de nieuwe moskee in Almere Poort vordert. Sinds kort is de koepel geplaatst. De moskee biedt een plek aan ongeveer honderd gebedsgangers. De Ahmadiyya moslimgemeenschap zal gebruik gaan maken van de nieuwe moskee. Gehoopt werd om eind vorig jaar klaar te zijn met de bouw. ”De koepel is uit Pakistan gekomen. Die zou in eerste instantie in juni komen maar kwam pas in december”, zegt Azhar Naeem tegen Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant