52

Dagoverzicht: Van digitale kunst tot straatverlichting

Wat gebeurde er vandaag in Almere? Op die vraag krijg je van ons een antwoord. Je leest het in het dagoverzicht van vrijdag 2 februari 2018.

Straatverlichting al weken stuk

De straatverlichting aan de Jaagmeent in Almere Haven is al sinds begin december stuk. Volgens netbeheerder Liander duurt het zo lang, omdat er een tekort is aan technisch personeel. Die storing wordt over tien dagen verholpen volgens de netbeheerder. Veel bewoners hebben aangegeven zich onveilig te voelen. Liander heeft op korte termijn geen oplossing voor dat probleem.

DDAMA weer open

Het museum met digitale kunst, het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA), opent binnenkort weer zijn deuren. Om precies te zijn op zaterdag. DDAMA zit nu in een galerie aan de Traverse in het stadshart. Het museum moest een paar keer verhuizen, omdat zij niet meer gebruik konden maken van gebouw De Voetnoot tegenover het stadhuis.

Cel voor misbruik stiefdochters

Een Almeerder heeft twee jaar cel opgelegd gekregen. Hij zou zijn twee stiefdochters hebben misbruikt. Ook zou hij ontucht hebben gepleegd met twee stiefzoons, maar daarvoor werd hij vrijgesproken. In de jaren ’90 zou de man zich hebben vergrepen aan de dochter van zijn toenmalige vriendin. Later was het weer mis met de dochter van zijn nieuwe partner.

Dit vind je misschien ook interessant