Dagoverzicht: Van lammetjes tot celstraf

Wat gebeurde er vandaag in Almere? Op die vraag krijg je van ons een antwoord. Je leest het in het dagoverzicht van woensdag 31 januari 2018. De dag waarop prinses Beatrix 80 jaar werd.

Celstraf voor René de L.

De 48-jarige René de L. heeft een celstraf van 30 jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd kregen. Het Openbaar Ministerie liet dat vandaag weten. De tbs’er ontsnapte eerder van zijn werkervaringsplek bij het Voedselloket Almere. Daarbij ging hij ervandoor met een busje van het Voedselloket. Het busje werd teruggevonden in Antwerpen. René de L. wordt verdacht van een dubbele moord in Arnhem. 

7 maanden cel voor 35-jarige man

Een 35-jarige man heeft 7 maanden cel opgelegd gekregen. De man zou op 8 september een schot hebben gelost om een belager te waarschuwen. Dat gebeurde in Almere-Haven. Hij gebruikte het pistool om zijn belager tegen de vlakte te werken. De verdachte raakte eerder die dag slaags met zijn belager in de familiewoning van zijn vriendin. Het Openbaar Ministerie verdacht de man aanvankelijk van een poging tot doodslag, maar er was geen bewijs dat hij de belager neerschoot.
De uitspraak is op 21 februari 2018.

Failliete winkels in de WoonDôme

Enkele weken geleden werden zes winkels van de WoonDôme en DoeMere failliet verklaard. De curator heeft laten weten nog druk bezig te zijn met de afhandeling. ”Wij proberen lopende orders zo goed mogelijk af te handelen”, zegt de curator tegen Omroep Flevoland. “De vooruitzichten op een doorstart zijn positief, maar het is nog niet definitief. Wat er moet gebeuren met alle bestellingen en aanbetalingen van klanten staat daarbij hoog op de agenda in het gesprek met de geïnteresseerde partij.”

Morgen hoopt de curator meer duidelijkheid te kunnen geven over de voortgang.

Geboorte lammetjes bij Stad & Natuur

Bij Stad en Natuur Almere zijn twee lammetjes geboren. Het zijn de eerste twee in de jaarlijkse ‘babyboom’.

https://www.facebook.com/Stadennatuur/videos/1959547470753546/