Interview met Jan Brokken

Jan Brokken is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij wordt in 1949 in Leiden geboren, niet lang na de terugkeer van zijn ouders uit Indonesië. Zijn vader was dominee op Celebes en Salayer en had daar wetenschappelijk onderzoek gedaan naar islamitische bewegingen. Jan is de jongste van drie kinderen. Zijn beide broers waren in Makassar geboren. Het grootste deel van zijn jeugd bracht Jan Brokken in het Zuid-Hollandse dorp Rhoon door, het decor van zijn romans De provincie en Mijn kleine waanzin. ‘Ik had als enige de oorlog niet meegemaakt, had als enige niet in een kamp gezeten en had als enige de tropenzon niet voelen steken. Vaak wordt gezegd dat ik zo goed kijken en luisteren kan. Dat komt omdat ik overal en altijd een vreemde was.’

Speciaal geselecteerd door onze collega’s van RB een interview over thema’s die ook Almeerders interessant vinden.