64

Heiko van de Wal is conciërge van het jaar 2017

Heiko van de Wal van Sterrenschool de Ruimte in Almere-Poort is de Almeerse Conciërge van het Jaar 2017. Compleet verrast werd hij vandaag feestelijk onthaald door leerlingen, ouders en docenten van zijn school. Een overdonderde Heiko ontving de inmiddels bekende bokaal uit handen van D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen en Martine van Bemmel, lijsttrekker D66 Almere.

Van Meenen: “Het is iedere keer weer zo fantastisch om te merken met hoeveel warmte de nominaties zijn geschreven. Iedere keer weer als ik de bokaal mag uitreiken wordt ik getroffen door de geestdrifitgheid van iedereen. ”

Scholen verdienen een conciërge

Martine van Bemmel, D66-raadslid en lijsttrekker overhandigt een grote bos bloemen aan een nog steeds beduusde Heiko van de Wal. Zij wijst op het belang van conciërges op scholen. “Vaak is het eerste wat de leerling ziet als hij of zij door de poort fietst het gezicht van de conciërge. Zij zijn een belangrijk aanspreekpunt voor de leerlingen. De troostende schouder, de vertrouwenspersoon waar je je hart bij kan uitstorten maar die je ook streng aanspreekt als je weer ’s te laat komt voor de les. D66 vindt dat onze kinderen een conciërge op hun school verdienen.”

Dit vind je misschien ook interessant