Almere klaar voor meer duurzame wijken?

In 2022 wil Almere een energieneutrale stad zijn. ”Dit houdt in dat de verbruikte energie in Almere afkomstig is van niet-fossiele ofwel onuitputtelijke, hernieuwbare energiebronnen. Een energieneutrale stad kunnen we alleen met elkaar bereiken”, aldus de gemeente.

Duurzame wijken

Wordt het dan niet tijd dat er meer duurzame wijken worden gebouwd in Almere? Zoiets als de Floriadewijk of De Buitenkans.

Michiel Babeliowsky vertelt ons meer over De Buitenkans. Deze wijk ligt in Almere Buiten. Het opzetten van een duurzame wijk blijkt niet zo gemakkelijk te zijn. Daar kwamen de initiatiefnemers van De Buitenkans ook achter. En wat is een duurzame wijk precies?

Sporthal Almere Haven

Een voorbeeld van een nieuwbouwcomplex in Almere Haven is de nieuwe sporthal. ”Eind 2016 is gestart met de sloop van het zwembad en de sporthal in het Stadswerfpark in Almere Haven. Vorig jaar werd het winnende ontwerp gekozen dat op de plek van de oude sporthal wordt gebouwd”, zegt de gemeente. ”De toe te passen materialen zijn allen duurzaam”.

Wat er precies bedoeld wordt met duurzame materialen is onduidelijk. Ook het bouwbedrijf wist ons hier niets over te vertellen. Echter gaat Almere een ambitieuze toekomst tegemoet waarbij in ieder geval rekening wordt gehouden met duurzaamheid.