61

Dagoverzicht: van treinstoring tot de Nationale Voorleesdagen

Wat gebeurde er vandaag in Almere? Op die vraag krijg je van ons een antwoord. Je leest het in het dagoverzicht van 24 januari 2018.

Minder treinen

Tussen Leiden en Almere Centrum rijden minder treinen. Er hangt een voorwerp in de bovenleiding. De storing duurt tot in de avond.

Mannen opgepakt voor overval supermarkten

Drie mannen zijn opgepakt. Zij worden verdacht van overvallen op supermarkten in de stad. Het gaat om mannen van 17, 18 en 25 jaar. Hun woningen werden doorzocht.
De mannen zouden maandag al zijn opgepakt. De aanhouding werd vandaag bekendgemaakt.

Gasleidingen Regenboogbuurt

Liander is deze week begonnen met het vervangen van gasleidingen in de Regenboogbuurt. De leidingen worden vervangen, omdat de hoofdgasleiding verzakt is. De verzakking kwam aan het licht, omdat bij een bewoner begin januari een gaslek ontstond in de meterkast.

Aftrap Voorleesdagen met Weerwind

Burgemeester Franc Weerwind heeft vandaag de aftrap gegeven voor de Nationale Voorleesdagen. De dagen zijn nationaal, maar worden uiteraard ook in Almere gevierd. In de bibliotheek van Almere Stad las de burgemeester voor uit het boek ‘Ssst, de tijger slaapt’. Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met zes jaar.

Dit vind je misschien ook interessant