59

Draagvlak voor hoger budget Almeerse lokale omroep

Donderdag heeft de gemeenteraad zijn visie gegeven op de selectiecriteria voor een nieuwe lokale omroep in Almere. Wethouder Frits Huis (Kunst en cultuur) trekt de conclusie dat er draagvlak is voor een omroep met een budget van 47.000 euro. ”Maar dat er ook draagvlak is voor eventueel meer als dat betekent dat er meer kwaliteit wordt geleverd”, aldus Huis.

Tijdens de politieke markt van donderdag 18 januari 2018 werd er voor het eerst gesproken over de selectiecriteria. Onze verslaggever was aanwezig bij de bijeenkomst en sprak met wethouder Huis en Hilde van Garderen (VVD).

Selectie

Op dit moment zijn er vijf kandidaten die kans willen maken op de licentie voor een lokale media-instelling in de stad. Voordat de raad kiest, wordt er eerst gekeken naar de selectiecriteria die gebruikt worden bij de beoordeling.

 

Dit vind je misschien ook interessant