Meer samenwerking om schulden tegen te gaan

In Almere werken vanaf nu nog meer partijen samen om de schuldproblematiek in de stad tegen te gaan. Vandaag sluiten ook NUON, Vitens, Menzis, BKR en de gemeentebelastingen zich aan bij het initiatief.

Vroeg Eropaf

”Almeerders met beginnende geldproblemen melden zich vaak niet actief voor advies of ondersteuning. Ze schamen zich. Of ze denken dat ze er zelf wel uitkomen. Een kleine betalingsachterstand kan dan razendsnel uitgroeien tot een grote schuld. Zo groot dat iemands nutsvoorzieningen, ziektekostenverzekering of woning op het spel komen te staan. De afgelopen tijd is gebleken dat de methode van Vroeg Eropaf goed werkt om grotere problemen te voorkomen”, zeggen de initiatiefnemers.
Binnen Vroeg Eropaf melden betrokken schuldeisers zo snel mogelijk signalen van beginnende
betaalachterstanden. Vervolgens wordt er door PLANgroep en Zorggroep zo snel mogelijk contact gelegd en aangestuurd op passende oplossingen.

Ondertekenen

In de theaterzaal van BonteHond in gebouw De Voetnoot (Stadhuisplein 2) vindt de ondertekening van het convenant plaats.